Bevrijdingsdag concert in Aalburgs Kerkje

Foto: Oude kerkje van Aalburg
23 april 2018, 19:45
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Op zaterdagavond 5 mei wordt voor de 2e keer een bevrijdingsconcert georganiseerd in Wijk en Aalburg. Om 19.30 uur begint het concert in het oude kerkje van Aalburg aan de Maasdijk.

Waar vorig jaar het Wilhelmus centraal staat is dit jaar gekozen voor het thema; laatste oorlogsjaar en de herbouw na alle vernielingen en beschietingen aan de frontlinie. Via het streekarchief is Jack Didden uitgenodigd om daar over te vertellen. Ook is er een foto-expositie van de beschadigingen aan het oude kerkje in Aalburg.

Muzikaal wordt er via drie lijnen invulling gegeven door jong muzikaal talent en ervaren musici. Orgelspel, samenzang, liederen door koperblazers en een blokfluit-ensemble met verrassende arrangementen op bekende melodieën. Het gevarieerde programma wordt nog verder gelardeerd met gedichten die aansluiten bij het thema van vrijheid in ons Land. De entree van de avond is vrij, al zal er wel een collecte zijn voor de verbouw van de oude kerk. Ook kan voor het concert en in pauze consumpties gekocht worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl