Dodenherdenking in Sleeuwijk

Foto: Archief
23 april 2018, 16:39
Verlopen

SLEEUWIJK - Op vrijdag 4 mei 2018 vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats in Sleeuwijk.

Vanaf 19.40 uur is er een stille tocht en herdenking bij het Verzetsmonument onder begeleiding van Showkorps Wilhelmina, van de parkeerplaats bij de Hervormde Kerk Sleeuwijk naar het verzetsmonument aan het Vijverplein. Bij aankomst speelt Showkorps Wilhelmina. Na de twee minuten stilte zal er een korte toespraak zijn door wethouder Matthijs van Oosten. Aansluitend worden de namen opgelezen van de 34 verzetsstrijders uit het Land van Heusden en Altena die in de strijd tegen de bezetter door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Na de kranslegging door gemeente, veteranen en oud strijders, 4 mei comité en Oranjevereniging Sleeuwijk zijn er scholieren van groep 8 die het vaantje overdragen aan scholieren van groep 7 in het kader van het adopteren van het monument. Ook zij leggen vervolgens bloemen. U bent van harte welkom.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl