Nieuwe website www.radioafm.nl

Foto: Archief Radio A-FM
23 april 2018, 17:00
Verlopen

HANK - Na 6 jaar werd het hoog tijd dat de website van de lokale omroep van Werkendam en Woudrichem in het nieuw gestoken werd. Eerder deze maand was het zo ver: Radio A-FM, de radio-tak van Stichting RTV Altena, lanceerde de volledig vernieuwde website www.radioafm.nl.

“De oude website was nog een erfenis van het oude Vestingstad FM”, zo laat secretaris Rik Verhagen weten. Hij is verantwoordelijk voor de website en PR. Vestingstad FM en Radio A-FM fuseerden in 2012. “Bij de fusie werd besloten om de website om te bouwen zodat die er in een nieuw jasje weer tegenaan kon. Als je nagaat dat 6 jaar geleden Windows XP nog volop gebruikt werd en je met de telefoon al blij was dat je überhaupt websites kon bekijken, geeft dit wel aan dat de website niet meer van deze tijd was.”

De nieuwe website van Radio A-FM is veel overzichtelijker, geschikt om te bekijken op je smartphone of tablet en bovendien klaar voor de toekomst. Rik vult aan: “Het is belangrijk voor ons als omroep om ervoor te zorgen dat wij het nieuws en informatie bij de burgers in Altena brengen. Als stichting is het onze taak om een ‘lokaal toereikend media aanbod’ aan te bieden, zoals het bij de NLPO mooi genoemd wordt. Dit is de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen – het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de Lokale Publieke Omroep in Nederland. Met radio en televisie alleen kom je er niet meer. Online zijn www.radioafm.nl, www.altenatv.nl, een smartphone app en social media kanalen zeker zo belangrijk.”

Van stil zitten houden ze niet bij Stichting RTV Altena. Zelfs nu de nieuwe website klaar is, zijn er al weer tal van nieuwe ideeën. “We willen het komende jaar de website zeker nog verder uitbouwen. Er is niets zo dodelijk als een website lanceren en er vervolgens niets meer mee doen. De nieuwsredactie vult in de basis de nieuwsinhoud dagelijks aan, maar crossmediaal zien we nog tal van mogelijkheden. Nieuw is ook dat je interviews terug kan luisteren. Voor de thema uitzendingen ‘Onderweg naar één Altena’ kan je ieder interview al op de website vinden. On-demand is gewoon een must anno 2018”, aldus Rik.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl