Waterschap test coupures Werkendam

Foto: Pixabay
25 april 2018, 14:51
Verlopen

WERKENDAM - Op woensdag 2 mei worden er in Werkendam schotten geplaatst op de Bolstrastraat naar industrieterrein Bruine Kilhaven en in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij kinderboerderij Werkendam. Waterschap Rivierenland oefent dan de sluiting van twee coupures, doorgangen in de dijk.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Net als doorgangen voor verkeer (coupures). De twee dijken dienen van oudsher ter bescherming van Werkendam tegen het water in de Biesbosch en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het waterschap oefent regelmatig of de opbouw goed verloopt en of alle materialen in goede staat verkeren.

Bij de oefening op woensdag 2 mei sluit de fietstunnel in de Werkense Dijk tussen 09.00 en 11.00 uur. De kering op de Bolstrastraat sluit tussen 14.00 en 15.00 uur. Verkeer wordt omgeleid. De oefening kan enige overlast veroorzaken voor autoverkeer en fietsers. De gemeente Werkendam zal waar nodig met borden omleiden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl