Boeren, burgers en buitenlui slaan handen ineen: PUUR uit Altena

Foto: Pixabay
27 april 2018, 09:37
Verlopen

ALTENA - Boeren, burgers en buitenlui in Altena gaan meer samenwerken om boeren en burgers nog dichter bij elkaar te brengen. Initiatiefnemers Agrarische Natuurvereniging (ANV) Altena Biesbosch, Werkgroep Streekproducten en ZLTO Altena Biesbosch hebben besloten zich samen sterk te maken voor nog betere PR.

Het betreft de promotie van de land- en tuinbouw, natuur en streekproducten. Er wordt al samengewerkt, maar dat wordt verder uitgebreid. In een wereld waar ‘fake news’ voortdurend op de loer ligt, is het belangrijker dan ooit om consumenten bewust te maken van waar hun eten vandaan komt en hen te vertellen wat boeren en tuinders iedere dag met liefde, zorg en passie doen om al die mooie en (h)eerlijke producten te produceren en te telen. Wat vaak vergeten wordt, is dat boeren en tuinders daarbij nauw samenwerken met, rekening houden met en zorgen voor de natuur. Dit doen ze door zich bijvoorbeeld in te zetten voor het weidevogelbeheer en het inzaaien van akkerranden met bloemen en kruiden.

Met PUUR uit Altena hopen de initiatiefnemers iedereen (opnieuw) kennis te laten maken met de prachtige land- en tuinbouwsector. Door nieuwe en bestaande lokale evenementen, acties en initiatieven zoals de Boerenerfdag, de Appelplukdag en het bewandelen van het Oostwaardpad kan iedereen de prachtige bedrijven, producten en natuur (her)ontdekken. Hoewel er qua organisatie dus wel wat gaat veranderen, blijven deze evenementen natuurlijk wel grotendeels hetzelfde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl