Update brand zorglocatie Syndion op/aan de Vismarkt

1 mei 2018, 08:49
Verlopen

GORINCHEM - De woonlocatie van Syndion op de Vismarkt werd dinsdagochtend 24 april jl. getroffen door een brand in een van de appartementen. Op deze locatie van Syndion wonen 13 cliënten met een lichamelijke beperking. Zij zijn tijdens de brand geëvacueerd en ondergebracht in een zorglocatie van Rivas.

Syndion onderzoekt op dit moment wanneer de cliënten weer terug kunnen naar een zorglocatie van henzelf. Dinsdagochtend ontstond een korte felle brand in één van de appartementen. Bestuurder Harry Vogelaar van Syndion: “Tot ons grote verdriet is hierbij een van onze cliënten om het leven gekomen. We leven mee met de nabestaanden. Voor cliënten en medewerkers van de Vismarkt is speciale aandacht om deze verdrietige gebeurtenis op een goede manier te kunnen verwerken.”

De bewoners bevinden zich op dit moment in een woonlocatie van Rivas met hun vertrouwde begeleiders. Syndion zet zich ervoor in om de bewoners en medewerkers van de Vismarkt op korte termijn weer in een zorglocatie van Syndion te huisvesten. Uit respect voor de nabestaanden doet Syndion geen nadere uitspraken over de oorzaak van de brand. Ten slotte: “De organisatie voelt zich gesterkt met alle hulp en is geroerd door alle hartverwarmende reacties tijdens de afgelopen dagen”, aldus Harry Vogelaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl