12e editie Marianne Vos Wielerfestival Aalburg

4 mei 2018, 09:40
Verlopen

AALBURG - Op 12 mei 2018 reizen opnieuw veel internationale wielerploegen af naar Wijk en Aalburg om deel te nemen aan de UCI elitevrouwen wedstrijd. Het aantal deelneemsters bij de categorieën junioren en nieuwelingen kent wederom een flinke groei evenals de categorie jeugd.

De organisatie  is erg blij met het groot aantal deelnemers dat dit jaar de toertocht rijdt. In het bijzonder de Wounded Warriors en de  jongeren van Pluryn. Voor hen is het een van de laatste trainingsmomenten voor hun monstertocht van 3200 kilometer van de Noordkaap naar Doorn. Daarnaast zijn wij verheugd door de komst van Laura de Vaan. Zij is al jarenlang een enthousiaste ambassadeur van het handbiken en samen met haar man van onschatbare waarde voor deze unieke klasse. Marianne Vos is – ondanks haar blessure – ook de gehele dag aanwezig. Samen met Kathrin Goeken (medaille-winnares tijdrijden en op de weg in Paralympische Spelen Londen 2012) en Arnoud Nijhuis (zilver en brons Paralympische Spelen Rio 2016) geeft zij het startschot voor de toertocht. 
    
Naast de spectaculaire wielerwedstrijden valt er op het wielerterras genoeg te beleven. Vanaf 15:30 uur – precies tussen de start en eerste doorkomst van de elitevrouwen – treedt Feestduo Kaaigezellig op. Zo kun je (onder het genot van een hapje, drankje en muziekje) alle wedstrijden live vanaf de eerste rang volgen. 

Kijk voor het laatste nieuws op http://www.wielerevenementenaalburg.nl/

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl