Zorgen over de Rijksstraatweg Sleeuwijk

Foto: Google
4 mei 2018, 10:19
Verlopen

SLEEUWIJK - Otto van Breugel (CDA) maakt zich zorgen en laat weten: "Bewoners zijn hier al meer dan 10 jaar mee bezig maar worden niet serieus genomen door de gemeente". Met de Rijksstraatweg in Sleeuwijk is volgens de bewoners van alles mis.

De grootste ergernis is de snelheid van de automobilisten en de gevaarlijke oversteekplaats bij het Altena College. Daarnaast zijn er nog veel meer problemen zoals het grote landbouwverkeer dat gebruik maakt van de Rijksstraatweg en het steeds maar uitstellen van het onderhoud. Al jarenlang, sinds 2012 geeft de gemeente aan dat er onderhoud aan de weg gaat plaatsvinden maar dat schuift steeds op. Nu staat het onderhoud gepland op 2020. De bewoners snappen het niet meer ondanks de vele gesprekken met de gemeente hierover.

Raadslid Otto van Breugel (CDA) is geschrokken van de signalen van een aantal bewoners aan de Rijkstraatweg waar hij mee in gesprek ging. Hij trekt nu bij het College aan de bel met schriftelijke vragen. Van Breugel vraagt of het project niet eerder kan worden uitgevoerd dan 2020, waarom er geen geluidsarm asfalt komt en of er ook verkeer remmende maatregelen komen om zo de snelheid eruit te halen. Verder vraagt hij om met het Altena College in gesprek te gaan om direct passende maatregelen uit te voeren zodat kinderen echt veilig kunnen oversteken voor er ongelukken gebeuren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl