Betalen in de Biesbosch roept vragen op

Foto: Pixabay.com
5 mei 2018, 13:30
Verlopen

WERKENDAM - Deze week liet Gerard de Baaij, directeur van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, weten dat hij volgend jaar een proef wil starten met betalen voor de Biesbosch. Op Radio A-FM liet Hermen Vreugenhil zich uit als tegenstander van dit plan en Marianne den Braven onderstreepte juist de noodzaak.

Mountainbikers, watersporters en andere speciale groepen zullen vanaf eind 2019 moeten gaan betalen als ze in De Biesbosch willen recreëren. In het plan, wat al jaren een onderwerp van discussie is, is er ‘absoluut geen sprake van een hek om de Biesbosch’, zo laat Biesboschdeskundige Marianne den Braven weten. In een interview vertelde ze dat bezoekers van het natuurgebied verwachten dat de voorzieningen goed geregeld zijn. De aanleg en het onderhoud hiervan kost geld en dat moet er wel zijn.

Hermen Vreugenhil reageerde namens de fracties van het CDA en ChristenUnie-SGP in de provincie Noord-Brabant. Hij is van mening dat natuur gratis toegankelijk moet blijven. ‘Wij willen geen klassennatuur. Niet in Brabant, niet in Altena’.

Luister de beide interviews terug in het eerste uur van A-Magazine van zaterdag 5 mei.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl