Ambulancepost Almkerk opent deuren voor publiek

Foto: RAV Brabant Midden-West-Noord
18 mei 2018, 18:15
Verlopen

ALMKERK - Op zaterdag 26 mei stelt de RAV Brabant Midden-West-Noord haar nieuwe ambulancepost in Almkerk open voor publiek.

Normaal is een ambulancepost geen openbaar gebouw, maar tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje komen nemen. Ook staan verschillende hulpverleningsvoertuigen opgesteld. Ambulancehulpverleners geven demonstraties met een reanimatiepop en de brancard en voeren testen uit, zoals het meten van de bloeddruk. Ook zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. De open dag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in het gebouw aan de Sportlaan 168 in Almkerk.

De brandweer en de politie werken ook mee aan de open dag. Om 12.00 uur en 15.00 uur zijn er op het buitenterrein demonstraties waar uitleg wordt gegeven over wat er allemaal komt kijken bij een hulpverlening. Het was een lang gekoesterde wens van de RAV om in het Land van Heusden en Altena een meer strategisch gelegen ambulancepost te hebben voor de regio Woudrichem-Werkendam. Dankzij de bereidwilligheid van de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg werd in Almkerk een geschikte locatie gevonden om een nieuwe ambulancepost te bouwen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl