De Slag om Altena nadert! Altena verenigt u!

Foto: heerenvanaltena.nl
18 mei 2018, 21:27
Verlopen

ALTENA - Op 14 en 15 juli staat er een bijzonder evenement op de agenda: de Slag om Altena. Een middeleeuws spektakel met ridders en soldaten, kanonnen en schilden.

Het eerste initiatief is ontstaan tijdens het Liniepadfestival 2017. Het idee ontstond om de middeleeuwse geschiedenis van Altena te belichten. De reden werd gevonden in het 625 jarig jubileum van het beleg van Altena (1393). Het Liniepadfestival van 2018 werd omgedoopt tot ‘De Slag om Altena’.

Om alvast in de juiste sferen te komen willen wij u graag terugnemen naar 1393, toen troepen van Holland zich opmaakten om een beleg te slaan bij Slot Altena. Deze zomer zal op 14 en 15 juli het terrein achter de ruïnes van het Slot omgetoverd worden tot een waar middeleeuws spektakel. Het gehele weekend kunt u zich in middeleeuwse sferen wanen, het eten proeven, de muziek ervaren, en uiteraard de mensen uit die tijd ontmoeten! Met als grote hoogtepunt de Slag om Altena zelf. Lukt het de ridders en soldaten van Altena dit keer om samen te werken, of zal de geschiedenis zich wederom herhalen?

Middeleeuwers houden van twee dingen het meeste, een goed gevecht en lekker eten! Tijdens de Slag om Altena zijn er verschillende stands die de inwendige middeleeuwer zullen verzorgen. Je kunt je buik rond eten en drinken op het horecaplein. Het evenement is op die manier een bijzonder dagje uit.

Volgt u op 14 en 15 juli de banieren van Altena om onze ridders aan te moedigen? Omcirkel deze bijzondere happening alvast in uw agenda. Meer informatie is te lezen op www.heerenvanaltena.nl of via de Facebook pagina.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl