Levenslang rijverbod en 4 jaar cel voor doodrijden Sleeuwijker

Foto: freeimages.com
18 mei 2018, 12:21
Verlopen

SLEEUWIJK - De Belg die in januari een man uit Sleeuwijk doodreed op de E40, is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, een levenslang rijverbod en een boete van 4000 euro. Dit legde de politierechter in Gent de 54-jarige man uit Oostende op.

Twee andere Nederlanders raakten zwaargewond bij het ongeluk op 22 januari. De bestuurder zelf raakte lichtgewond. De Belg reed in op de winkel van een Texaco benzinestation langs de E40 bij Drongen. De slachtoffers waren in de winkel toen de auto van de man zich met hoge snelheid in het pand boorde.

De bestuurder was zwaar onder invloed van alcohol toen het ongeval gebeurde. Hij was naar verluidt al vijf keer veroordeeld vanwege rijden onder invloed, zo meldt Het Laatste Nieuws. Dit was voldoende reden voor de rechter om hem tot een celstraf te veroordelen in plaats van een voorwaardelijke straf, zoals zijn advocaten wilden. Daarnaast zou een gevangenisstraf hier niet passend zijn om herhaling te voorkomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl