Mogelijk samengaan van Rabobank Altena en Bommelerwaard

Foto: Rabobank Altena
18 mei 2018, 18:10
Verlopen

REGIO - Rabobank Altena en Bommelerwaard spraken op 17 mei de intentie uit om samen te gaan. Hierover hebben zij de ledenraad van beide banken geïnformeerd. De ledenraden gaven groen licht om de samenvoeging verder te onderzoeken.

De keuze voor Altena en Bommelerwaard past bij het gegeven dat de gebieden veel raakvlakken en overeenkomsten hebben met elkaar zoals dorpen met een sterk sociaal karakter en een vergelijkbaar ondernemersklimaat. De samenvoeging moet een nog sterkere bank opleveren die ook in de nieuwe vorm een stevige binding houdt met de gebieden Altena en de Bommelerwaard.

 

Eén van de belangrijkste opdrachten die de ledenraad de directieleden meegeeft, is het zorgdragen voor lokale maatschappelijke betrokkenheid. Dat is waar de Rabobank zich in onderscheidt. Als het gebied waar de bank actief is groter wordt, moeten daarvoor andere samenwerkingsvormen ontwikkeld worden. Uiteindelijk is het streven dat de ledenraden in oktober 2018 instemmen met de daadwerkelijke samenvoeging. Per 1 januari 2019 is het huidige pand van Rabobank Altena verkocht aan de gemeente Altena. De dienstverlening van Rabobank Altena blijft aan de Sportlaan 170 in Almkerk. De vestigingen van Rabobank Bommelerwaard blijven op de huidige locaties.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl