Het Weidevogelfestival Altena op Fort Giessen

Foto: Pixabay
26 mei 2018, 09:58
Verlopen

ALTENA - De Weidevogelbescherming Altenatuur in het Land van Heusden en Altena bestaat dit jaar twintig jaar. Een mooie reden om hier op zaterdag 16 juni uitgebreid bij stil te staan tijdens het Weidevogelfestival Altena op het terrein van Fort Giessen.

Het belooft een bedrijvige dag te worden waar boeren- en natuurorganisaties zich op de ‘natuurmarkt’ met een kraam aan het publiek en aan elkaar zullen presenteren. Eerder al begint de dag om zes uur ‘s morgens. Tijdens het ochtendgloren, op de grens van dag en nacht, nodigen ervaren natuurliefhebbers u uit om gewapend met verrekijkers in het nabijgelegen Almbos op zoek te gaan naar de vele vogelsoorten. Om 10.00 uur gaan de hekken open, waarna jong en oud tot 16.00 uur welkom is deel te nemen aan de vele activiteiten.

Voor volwassenen is er een doorlopende workshop met informatie over weidevogels, waaronder ook een demonstratie van de weidevogeldrone. De vogelwerkgroep is er met informatie over kerk- en steenuilen, zwaluwen, en tal van andere activiteiten. Ook voor kinderen is er van alles te doen en te beleven. Verspreid over de dag zorgt theatergezelschap Generaal Pardon! voor spektakel met uitdagend improvisatietoneel. Kinderen kunnen waterdiertjes in de slotgracht ontdekken en met jongeren van de scoutinggroep Loevestein een katapult of een vogelscherm van wilgentenen maken. In de tent van het Brabants Landschap kunnen kinderen poffertjes bakken van biologisch graan dat verbouwd is in de Struikwaard.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl