Meer gras -en asfaltpaden op Woudrichemse begraafplaatsen

Foto: Pixabay
26 mei 2018, 08:03
Verlopen

WOUDRICHEM - Het keurig bijhouden van de begraafplaatsen is steeds moeilijker nu er een verbod is op chemisch onkruid bestrijden. Woudrichem gaat daarom over op gras en asfaltpaden in plaats van grond en grindpaden.

Kale grond en grindbakken- en paden zullen zoveel mogelijk plaats moeten maken voor gras, schrijft de gemeente Woudrichem in een voorstel aan de raad. De begraafplaatsen in Andel, Almkerk, Rijswijk, Uitwijk en Woudrichem zien er niet zo netjes meer uit. In de praktijk komt het er volgens gemeentewoordvoerster Claran Wielenga op neer dat het onkruid daarmee zoveel mogelijk beperkt wordt.

Alle verzakte paden en paden die weinig gebruikt worden, zullen worden omgevormd tot gras. Veel van de paden die blijven, krijgen een asfaltlaag in plaats van grind. Voor de huidige, eenmalige opknapbeurt trekt de gemeente Woudrichem 83.000 euro uit. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl