Altena TV na Ziggo nu ook via KPN te ontvangen

Foto: Altena TV
27 mei 2018, 16:34
Verlopen

ALTENA - Binnenkort zal Altena TV niet langer alleen beschikbaar zijn voor abonnees van Ziggo, maar kan ieder huishouden in de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem het lokale televisie kanaal digitaal ontvangen. Daarnaast is de online stream nu al beschikbaar via altenatv.nl.

Voor Stichting RTV Altena, waar Altena TV en ook Radio A-FM onder vallen, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. “Toen Altena TV in 2013 digitaal ging, moest er een keuze gemaakt worden voor een van de televisie aanbieders,” zo laat Sander van Strien, programmaleider bij Altena TV weten. “Ziggo had in die tijd veruit de meeste klanten in onze regio. Inmiddels is het aantal aanbieders fors toegenomen en daarmee het aantal Ziggo klanten afgenomen. Helaas is het niet zo dat aanbieders verplicht kunnen worden om de lokale omroep allemaal uit te gaan zenden. Iedere partij wil daar een maandelijkse hoge rekening voor kunnen sturen.” Altena TV heeft nu een overeenkomst gesloten voor aansluiting op de MediaHub van de NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. Via de MediaHub is het mogelijk om tegen een vast bedrag per maand het Ziggo signaal door te laten zetten naar alle andere aanbieders.

Van Strien vult aan: “We zien de uitbreiding van Altena TV via alle digitale televisie aanbieders als een stap om écht iedere inwoner in Altena te gaan bereiken en te informeren. Ook de mensen in het buitengebied. Naast de uitbreiding van distributie bij de nieuwe providers (Ziggo, KPN, Tele2, Vodafone, etc.) zijn we met de aansluiting op de MediaHub ook via internet en via de lokale omroep app te bekijken.”

Via Ziggo is Altena TV te ontvangen via kanaal 40. Zodra de kanaalnummers bekend zijn voor de andere aanbieders, zullen we die via deze weg uiteraard doorgeven. Het is afhankelijk van wanneer de aanbieders hun digitale tv pakket updaten voordat Altena TV ook echt te zien zal zijn.

Nieuwe mogelijkheden in de programmering

Een groter bereik van Altena TV brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Als enige lokale televisiestation in deze regio heeft Altena TV een belangrijke rol in de samenleving. Dagelijks zijn er videoreportages te zien van tal van activiteiten en evenementen in de regio, afgewisseld met actuele kabelkrant berichten van de eigen nieuwsredactie. “Ben jij handig met een video camera, goed in het interviewen van mensen of een kei met het monteren van video beelden, dan ben je bij ons van harte welkom,” zo sluit Van Strien af. We zijn in onze vrijwilligersorganisatie altijd op zoek naar enthousiaste mensen om met elkaar een mooi product neer te zetten. Neem contact op via sander@altenatv.nl.

Bekijk de Altena TV livestream 24/7 via http://www.altenatv.nl/video/livestream/

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl