Wethouder Bakker deelt certificaten uit aan vrijwilligers

Foto: Gemeente Werkendam
9 juni 2018, 06:08
Verlopen

ALTENA - Op dinsdag 29 mei en dinsdag 5 juni vond een training plaats voor vrijwillige woonscanners en voorlichters.

Zij gaan zich de komende tijd inzetten voor het project Mijn Huis Op Maat. Wethouder John Bakker kwam hen verrassen met een officieel certificaat en een bosje bloemen. De vrijwilligers doen mee aan een gezamenlijk project van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Via het project Mijn Huis Op Maat willen de gemeenten koopeigenaren uitdagen om hun woning toekomstbestendig te maken. 

Het project Mijn Huis Op Maat is een aanvulling op het convenant dat de gemeenten hebben gesloten met de woningcorporaties in het gebied van Altena. In het convenant staan afspraken over het geschikt maken van woningen, zodat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen. In het gebied van de 3 gemeenten is 65% van de woning echter in particulier bezit. Het is dus ook noodzakelijk dat huiseigenaren zelf maatregelen te nemen om langer zelfstandig te wonen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl