Zomerconcert maakt tijdreizen mogelijk

Foto: Maarten van der Sluijs
9 juni 2018, 14:40
Verlopen

WAALWIJK/ALTENA - Tijdreizen is doorgaans slechts mogelijk in films en sprookjes, maar nu ook via muziek.

In de Kerk aan de Haven van Waalwijk is binnenkort een concert waar vier musici u mee willen nemen op een reis van oude melodieën en klassiekers naar de romantische klanken uit later tijden. Duo Virtuoso, bestaande uit Mark Brandwijk en Reinier Korver uit Werkendam, kent u onder andere van hun nieuwjaarsconcerten, die ze al jaren op rij in Heusden organiseren. Onlangs werkten ze samen met Daniel Sieczkowski bij een concert in Sleeuwijk. Eerder traden ze op verschillende gelegenheden al op met Mirjam Hardenbol en haar fluit en piccolo. Voor dit concert op 16 juni bundelen deze vier musici hun krachten tot een unieke samenstelling van instrumenten: fluit, piccolo, accordeon, orgel en piano.

Vanwege de uiteenlopende achtergronden van de musici zijn ze gekomen tot een programma met veel diversiteit. Een ‘tijdreis’ is vaker thema van concerten, maar ditmaal uniek vanwege de reikwijdte van het repertoire. Het oudste werk werd geschreven in 1117 en het jongste stuk pas enkele jaren geleden. Daarnaast is een groot deel van de werken speciaal voor deze avond gearrangeerd. Zodoende wordt het stof van de klassieke muziek uit oude tijden er af geblazen en herleeft het in de instrumenten van deze jonge musici.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl