Tess Vonk vier keer de beste

Foto: Biesboschzwemmers
12 juni 2018, 08:49
Verlopen

ROOSENDAAL/WERKENDAM - In Roosendaal kwamen de beste zwemmers en zwemsters uit Noord-Brabant om te strijden om de medailles.

Er waren zes Biesboschzwemmers aanwezig en bijna alle zwemmers gingen met verbeteringen naar huis. Tess Vonk was op vier van haar vijf starts de beste. Behalve de medailles werden er ook nog zeven top 10 noteringen behaald en drie richttijden gezwommen voor de Jaargangfinale en twee clubrecords.

Tess wist op de 50 vlinderslag, 100 rug-, school- en wisselslag naar het goud te zwemmen en alle keren deed ze dit in nieuwe toptijden. Op de school- en wisselslag was ze zelfs sneller dan de clubrecords. De tijden van Tess op de vlinder-, rug- en schoolslag waren sneller dan de richttijden voor de Jaargangfinale in Dordrecht over enkele weken. Op de 100 vrije slag wist Tess zich ook te verbeteren en werd ze vierde.

Lars de Kooter wist op de 50 vlinderslag te voldoen aan de richttijd en dus mag hij misschien ook in Dordrecht starten. Op de 100 vrije slag verbeterde Lars zich met twee seconden, maar bleef hij op 0,1 seconden boven de limiet steken. Op de rugslag verbeterde Lars zich met ruim zes seconden. Op de rug- en vrije slag werd Lars zesde en op de vlinderslag zevende.

Yara Besselink wist ook een top 10 notering te behalen. Op de 100 schoolslag zwom Yara bijna vier seconden sneller dan ooit en werd ze achtste. Op de 100 rugslag, die ze onverwachts mocht zwemmen, bleef Yara net boven haar beste tijd.

Niels Muijt was de oudste zwemmer van de Biesboschzwemmers. Niels startte op de 100 rug- en schoolslag en 400 vrije slag en op alle nummers zette hij nieuwe toptijden neer. Op de rug- en vrije slag ongeveer vier seconden en op de schoolslag iets meer dan een tiende van een seconde. Op de rugslag wist Niels keurig tiende te worden.

Anne Lisman en Emma van der Spoel waren de laatste deelneemsters. Zij hebben dezelfde leeftijd als Tess. Anne startte op de 100 rug-, school-, vrije en wisselslag en kon doordat ze niet fit was helaas geen tijden verbeteren. Anne liet wel zien dat zij dit seizoen technisch beter is gaan zwemmen. Emma startte op de 100 wissel- en rugslag en op beide nummers ging ze sneller dan ooit. Ze werd op de wisselslag keurig tiende en op de rugslag haalde ze bijna elf seconden van haar beste tijd af.

Over drie weken mogen Lars en Tess misschien starten in Dordrecht tijdens de Jaargangfinale in Dordrecht. Het is afhankelijk of ze bij de beste 24 zwemmers staan op de onderdelen waarvoor ze ingeschreven worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl