Deelnemers positief over Leefsamen Aalburg

Foto: Pixabay
13 juni 2018, 11:17
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Mensen die hebben deelgenomen aan de pilot Leefsamen Aalburg zijn positief over de proef. Ze voelen zich door de geplaatste sensoren geruster in hun woning en voelen zich meer verbonden met hun sociale omgeving.

Driekwart van de deelnemers is dan ook bereid de dienst tegen een betaling van 10 euro per maand voort te zetten, zo staat in een evaluatie te lezen. Vijftien huishoudens binnen de gemeente Aalburg deden tussen september vorig jaar en april van dit jaar mee aan de pilot Leefsamen Aalburg.

De proef, die zich richt op een veilige leefomgeving voor minder zelfredzame mensen, was een samenwerking tussen Altijd Thuis, het Nederlands Instituut voor Gezondheidszorg en Welzijn, Zorgplein Maaswaarden, Correct Groep en de gemeente Aalburg. De woningen van de deelnemers zijn tijdens de pilot voorzien van sensoren, die meldingen doen in geval van brand, inbraak, dwaling en inactiviteit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl