Nationale nachtvlindernacht op langste dag van het jaar

Foto: Kars Veling
13 juni 2018, 13:19
Verlopen

GIESSEN - Tijdens de langste dagen van het jaar, van 22 tot en met 24 juni, kun je na je gewone dag- en avondbezigheden ook nog naar nachtvlinders kijken. Dan is namelijk de veertiende Nationale Nachtvlindernacht. Verspreid over het hele land worden nachtvlinderactiviteiten gehouden.

Juni is een leuke maand om naar nachtvlinders te kijken: er zijn heel veel soorten te verwachten, waaronder spectaculaire pijlstaarten zoals groot en klein avondrood en pauwoogpijlstaart. Ook spinneruilen met vervaarlijk klinkende namen als grote beer en gele tijger, en tandvlinders waaronder snuitvlinder en wapendrager, kunnen worden aangetroffen.

Nachtvlinders kunnen worden gelokt met een wit laken met daarachter een lamp. Zodra het donker wordt, komen er nachtvlinders op het doek af. Ook een stroopmengsel dat op de bomen wordt gesmeerd, is voor hen aantrekkelijk. De Nachtvlindernacht wordt georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met WVF. Het doel is zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd gegevens van nachtvlinders te verzamelen. Kijk voor een overzicht van alle excursiepunten op de website www.nachtvlindernacht.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl