Gemeentehuis Aalburg wordt tijdelijke locatie gemeente Altena

Foto: Archief
19 juni 2018, 12:10
Verlopen

ALTENA - Het gemeentehuis van Aalburg, aan de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg, wordt de tijdelijke locatie voor de nieuwe gemeente Altena. Op deze locatie komen 80 werkplekken voor medewerkers van de gemeente Altena beschikbaar. Er komen geen loketten of balies in deze tijdelijke locatie.

De gemeenteraden van de fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben in maart 2018 besloten het pand van de Rabobank in Almkerk aan te kopen als nieuwe locatie voor het gemeentehuis van de gemeente Altena. Om alle ambtenaren daadwerkelijk in dit pand te kunnen huisvesten, is een verbouwing noodzakelijk. De exacte omvang van de verbouwing wordt in 2019 bepaald door de gemeenteraad van Altena.

Naar verwachting duurt het 2 tot 3 jaar totdat alle ambtenaren hun werkplek krijgen in het pand in Almkerk. Naast deze twee gemeentelijke locaties, worden ook wijklocaties ingericht. Op de wijklocatie komen ongeveer 10 werkplekken. Deze zijn bedoeld voor die ambtenaren die veel direct in het gebied werken en bijvoorbeeld veel bij inwoners of bedrijven thuis komen. Ambtenaren kunnen hier ook afspreken met inwoners voor overleg. Dat kunnen gesprekken zijn over voorzieningen maar bijvoorbeeld ook over een bouwvergunning. Op deze manier kunnen inwoners ook dichtbij huis met de gemeente in gesprek gaan.

De wijklocaties zijn verspreid over de hele gemeente en zijn de volgende locaties: De Werf in Woudrichem, het gemeentehuis van Aalburg in Wijk en Aalburg , de voormalige bibliotheek in Werkendam en de Campus in Hank.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl