Gratis huistest beschikbaar voor levensbestendig wonen

Foto: Gemeente Werkendam
19 juni 2018, 09:46
Verlopen

ALTENA - Op maandag 18 juni is het project Mijn Huis Op Maat van start gegaan in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Via dit project willen de gemeenten koopeigenaren uitdagen om hun woning toekomstbestendig te maken.

Inwoners van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem kunnen vanaf 18 juni gebruikmaken van een gratis online huistest. Door de huistest in te vullen krijgen ze advies over mogelijke verbeterpunten van hun woning op het gebied van veiligheid en comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld technologische mogelijkheden die een woning comfortabeler maken. Denk daarbij aan gordijnen die automatisch open kunnen of licht dat ’s nachts automatisch aangaat bij beweging. Inwoners kunnen de huistest invullen via www.mijnhuisopmaat.nl.

Inwoners kunnen ervoor kiezen om een vrijwilliger langs te laten komen in plaats van zelf de test online te maken. Deze vrijwillige woonscanner geven een gratis advies op maat. Dit jaar organiseren de gemeenten ook informatieavonden in 3 kernen. De eerste informatiebijeenkomst staat gepland op donderdagavond 28 juni in De Hoogt in Uitwijk. Geïnteresseerden horen tussen 19.30 en ongeveer 21.00 uur meer over hoe een woning is aan te passen en aan wat voor aanpassingen men aan kan denken. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl