Blazersklas Dussen moet leerlingen enthousiast maken

Foto: Altena TV
20 juni 2018, 16:21
Verlopen

DUSSEN - De start van een blazersklas op de basisscholen in Dussen moet kinderen weer enthousiast maken voor fanfaremuziek.

Fanfare Wilhelmina Dussen hoopt dat leerlingen die enthousiast zijn zich aanmelden om bij de fanfare te komen. Inmiddels kunnen ze al een paar noten spelen. Ze leren niet eerst noten lezen maar gaan direct aan de slag met het instrument. Het instrument hebben ze zelf of in bruikleen van de fanfare.

De kosten van de blazersklas bedragen het eerste jaar 8000 euro. Dit is nodig voor de instrumenten, lessenaars, boeken en de professionele docent die de les geeft. Het eerste deel, zo’n 2300 euro, komt van de gemeente Werkendam. Het overige geld komt van het Prins Bernard Cultuurfonds, de Rabobank en de beide scholen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl