Brandweer waakzaam door aanhoudende droogte

Foto: Brandweer Nederland
30 juni 2018, 07:45
Verlopen

ALTENA - Het is al een langere tijd droog en dat betekent dat we met zijn allen extra alert moeten zijn op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Ook in de regio Altena heeft de brandweer de afgelopen dagen uit moeten rukken voor diverse buitenbranden.

Woordvoerder van de Brandweer: “Ook in tijden van droogte blijven bezoekers uiteraard welkom om een bezoek te brengen aan de natuur. Wel is het van belang om ons gezonde verstand gebruiken en samen met natuurbeheerders, recreatieondernemers, gemeenten en recreanten alert te zijn en verdachte zaken te melden.” Op dit moment is fase 2 van toepassing in de regio wat betekent dat de Brandweer extra alert is op natuurbranden.

Voor u als bezoeker betekent dit dat u geen open vuur mag stoken. Wees alert op verdachte situaties en meldt die bij de terreineigenaar of een hulpdienst. Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl