Omstreden rouwkamer in Woudrichem blijft toch leeg

Foto: freeimages.com
11 juli 2018, 20:40
Verlopen

WOUDRICHEM - Begin dit jaar kreeg uitvaartondernemer Monique Broekhuizen nog positief nieuws van de gemeente Woudrichem om een rouwkamer te openen in de Kerkstraat in Woudrichem. Nu, enkele maanden later, kiest Broekhuizen voor een andere baan en komt de rouwkamer leeg te staan.

Nog geen half jaar geleden zorgde de plannen van Monique Broekhuizen om een huisrouwkamer te gaan beginnen in de Kerkstraat in de vesting van Woudrichem voor veel commotie onder de inwoners van de vesting. Vooral de direct omwonenden vreesden overlast. Volgens het bestemmingsplan is er geen grond om een vergunning te weigeren, zo stelde advocaat Jan-Rob van Manen namens zijn cliënt. De gemeente Woudrichem volgde dit standpunt en verleende toestemming om in de vesting een huisrouwkamer te openen. 

Inmiddels heeft Monique Broekhuizen voor een andere baan gekozen en komt de huisrouwkamer leeg te staan. “De huisrouwkamer in Woudrichem wordt weinig gebruikt, niet omdat deze niet in trek zou zijn, maar op dit moment kiest 95% van mijn families voor een thuisopbaring. Ik wil deze ruimte gaan verhuren aan mensen, twee tot drie personen, die voor maximaal een half jaar een woonruimte zoeken”, aldus Broekhuizen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl