Informatiepaneel geplaatst aan Jantjesplaat

Foto: Gemeente Werkendam
17 juli 2018, 12:40
Verlopen

WERKENDAM - Bij de parkeerplaats aan de Jantjesplaat in de Biesbosch is vrijdag 13 juli een ‘van-baken-naar-baken’ kaart geplaatst. Naast een plattegrond van het gebied bevat de kaart bezoekersinformatie en wetenswaardigheden over de natuur en cultuurhistorie.

Een aantal ‘bakens’ is opgenomen als herkenbare elementen in het landschap. Bijvoorbeeld de Jantjeskeet, de zwarte Keet, pontjes en het Biesboschmuseumeiland. De kaart is ontwikkeld door Buro Glaap uit Sleeuwijk en vormt onderdeel van een reeks Van Baken naar Baken kaarten, die op steeds meer plekken in de Biesboschregio te vinden zijn. De panelen staan al in de Noordwaard en het Land van Heusden en Altena en op het Eiland van Dordrecht.

De kaart is tot stand gekomen door samenwerking met onder meer Staatsbosbeheer, de VVV Biesboschlinie, Parkschap NP de Biesbosch en ondernemers in of nabij de omgeving van de Jantjesplaat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl