Dussenaar in Dussen blijft gesloten deze zomer

Foto: Altena TV
18 juli 2018, 13:15
Verlopen

DUSSEN - De Dussenaar is deze zomerperiode gesloten, omdat het beheer van de multifunctionele accommodatie wordt overgedragen. Volgens de gemeente Werkendam is bewust gekozen voor een rustige periode.

Raadslid Philip den Haan van AltenaLokaal is verbolgen dat De Dussenaar tot en met zondag 19 augustus dicht is. Volgens hem is dit een strop voor de ouderen, die zich tijdens de zomermaanden juist eenzamer voelen omdat hun (klein)kinderen op vakantie zijn. Hij heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. 

Het sociaal werkbedrijf Go stopt met de verantwoordelijkheden rond om de Dussenaar en stichting Trema neemt deze taken na de zomervakantie over. In de 6 weken dat de Dussenaar gesloten is, is er geen eindverantwoordelijke en moet het een en ander verduidelijkt worden omtrent het beheer en de taakverdeling.

Een deel van de gebruikers en verenigingen hanteren zelf een zomerstop, waardoor zij weinig hinder ondervinden van de sluiting van de Dussenaar. Het zijn echter de ouderen die de dupe zijn van de sluiting. Zij moeten de hele zomerperiode hun sociale activiteiten missen. Door de sluiting kan het koffiedrinken op woensdagochtend en het maandelijkse samen eten op vrijdagavond niet doorgaan. “En dat is jammer, zeker nu de kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn en veel ouderen alleen thuis zijn” aldus Mientje, een van de vaste bezoekers van koffietijd en het eetpunt.

Volgens wethouder Machiel de Gelder gaan alle MFA’s en dorpshuizen in de gemeente Werkendam, dus ook De Dussenaar, in de zomer dicht. Bovendien zou de wethouder niet met andere horecagelegenheden willen concurreren. De gemeente beaamt dat de sluiting van De Dussenaar in de zomerperiode vervelend is, maar ze geeft tegelijkertijd aan dat het streven is dat het dorpshuis volgend jaar niet sluit tijdens de zomer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl