52e Giessense jaarmarkt weer vol verrassingen

Foto: Archief Giessense jaarmarkt 2017
19 juli 2018, 11:27
Verlopen

GIESSEN - De Giessense Mèrt; het is al jarenlang een bekend evenement in de omgeving. Ook dit jaar heeft Stichting Jaarmarkt Giessen weer een veelzijdig programma samengesteld dat vertier biedt voor jong en oud.

Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 september worden er tijdens de jaarmarkt diverse activiteiten georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de spectaculaire interactieve shows en clinics op zaterdagmiddag. De officiële opening op donderdag 13 september om 19.00 uur wordt spectaculair door de bijzondere acts van Freestyletalent uit België. Voor en na de opening worden jongeren en volwassenen uitgedaagd om de records uit de boeken te lopen tijdens de Ronde van Giessen. Vanaf 20.00 uur is de kermis geopend en om 20.30 uur start de gezellige feestavond. Ook vrijdag 14 september zijn er volop gevarieerde activiteiten. Vanaf 10.00 uur stallen de kooplieden hun waren uit op de maar liefst 140 kramen tellende warenmarkt. In de loop van de ochtend gaat ook de kermis weer open, waar tot middernacht vermaak te vinden is. Muziekkunstenaar Arthur van Poppel zorgt vanaf halverwege de middag voor uniek entertainment met zijn nieuwste mobiele creatie: de Nautilus. Met deze muziekduikboot is de muziekkunstenaar in staat om een complete one man band te creëren. Vrijdagavond wordt er vanaf 18.00 uur tijdens de wielerronde door diverse klassen weer een mooi parcours door Giessen gefietst. Later op de avond is de feesttent weer een ontmoetingsplek met flink wat gezelligheid.

In alle vroegte worden op zaterdagochtend 15 september tweedehands spullen te koop aangeboden tijdens de rommelmarkt die tot 12.00 uur duurt. Naast de warenmarkt, die om 10.00 uur opent, zijn ook de oude ambachten weer present. Neem een kijkje bij de demonstraties van diverse handwerken, waar tevens ambachtelijke producten verkocht worden. ’s Middags zullen 2 talenten van straatvoetbalteam Los Barranderos laten zien dat ze kunnen toveren met de bal. Niet alleen de interactieve shows zijn de moeite van het bekijken waard, er kan zelfs worden meegedaan tijdens de clinics. Om zeker te zijn van deelname is het verstandig om van tevoren aan te melden via a.kant@jaarmarkt-giessen.nl. Deelname is gratis. Stichting Jaarmarkt Giessen verwacht met het veelzijdige programma jong en oud te kunnen vermaken tijdens de 52e Giessense jaarmarkt. Het volledige programma is te vinden op www.jaarmarkt-giessen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl