Altena-gemeenten kijken serieus naar tuincoaches

Foto: Pixabay
19 juli 2018, 11:33
Verlopen

ALTENA - De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem kijken serieus naar de suggestie van het CDA Altena om tuincoaches in te zetten voor het vergroenen van achtertuinen.

In Altena hebben hoosbuien regelmatig tot wateroverlast geleid. Hoe groener de tuinen, des te minder wateroverlast, daarom wordt daarom alles op alles gezet om tuinen te vergroenen. De inzet van een tuincoach zoals de Werkendamse CDA-fractie vorige maand opperde, is een serieuze optie, aldus het college. Dat zou in samenwerking met hoveniersbedrijven kunnen gebeuren.

Inwoners die de stap zetten en hun tegels uit de tuin halen, zouden deze gratis moeten kunnen laten ophalen en afvoeren. Waterschap Rivierenland heeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld. Inwoners die hun tuin vergroenen of andere maatregelen nemen, zoals het plaatsen van een regenton, kunnen daar een vergoeding voor krijgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl