Voorwaardelijke celstraf voor Werkendamse vrouw

Foto: Archief
27 juli 2018, 12:32
Verlopen

WERKENDAM - Dinsdag heeft een 33-jarige vrouw uit Werkendam een voorwaardelijke celstraf gekregen voor het vervalsen van de handtekening van haar toenmalige echtgenoot.

Ze sloot in manisch-depressieve toestand een lening af met behulp van deze handtekening. Ze leende meerdere bedragen waar haar toenmalige man in sommige gevallen van op de hoogte was. De man gaf eerder bij de politie aan dat zij de financiën regelde en hij vertrouwde dit. Het geleende geld werd niet, zoals volgens haar ex zou zijn afgesproken, in een vakantie of een auto gestoken, maar werd door de vrouw vergokt.

De ex-echtgenoot deed aangifte en eist nu ruim 177.000 euro van haar: het geld voor de leningen én een immateriële schadevergoeding. Volgens de rechter is de vrouw ziek, maar is ze niet ontoerekeningsvatbaar. De vrouw krijgt twee maanden voorwaardelijk en moet in ieder geval 35.000 euro, plus rente terug betalen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl