Goed open water weekend Lars de Kooter

Foto: Pixabay
30 juli 2018, 12:46
Verlopen

HEERJANSDAM/WERKENDAM - Het afgelopen weekend werd in Heerjansdam een open water wedstrijd georganiseerd.

Eigenlijk had de wedstrijd in Amstelveen moeten zijn, maar op de locatie daar werd blauwalg gevonden en de KNZB wist binnen enkele dagen samen met de organisatie van de wedstrijden in Amstelveen en Heerjansdam alles te verplaatsen. Namens de Biesboschzwemmers kwam Lars de Kooter op twee wedstrijd onderdelen aan de start. Lars startte op de eerste dag op de 500 schoolslag en hij deed dit voor de eerste keer. In een goede race wist Lars als vierde te eindigen van de acht jongens. Het bijzondere was dat de jongens voor hem allen twee jaar ouder zijn dan Lars.

Een dag later kwam Lars aan de start van de 500 meter vrije slag. Deze keer kon hij de snelste jongens niet volgen en moest hij genoegen nemen met een plaats in de achterhoede. Zijn tijd was exact dezelfde tijd als drie weken geleden in Vianen. Toch was de race in Heerjansdam beter omdat Lars deze keer bijna de volledige afstand in vrije slag zwom, terwijl hij in Vianen vaak schoolslag zwom. Over enkele weken zal Lars mogelijk weer in Heerjansdam zwemmen, omdat dan de eigenlijke wedstrijd daar georganiseerd wordt. Misschien dat Amy de Kooter dan ook aan de start verschijnt. Haar deelname aan de prestatietocht dit weekend doet haar naar meer smaken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl