Appelplukdag weer een succes

Foto: Puur Altena
25 september 2018, 07:05
Verlopen

NIEUWENDIJK - Afgelopen zaterdag 15 september vond de jaarlijkse Appelplukdag plaats. Familie Oostveen uit Nieuwendijk was dit jaar weer gastbedrijf.

Zo’n 850 bezoekers konden een kijkje nemen in de boomgaard met appels, peren en kersenaanplant. Ook kon iedereen zelf de handen uit de mouwen steken om de appels en peren te oogsten. Voor iedereen was iets te beleven: een ritje in de pluktrein, de kinderen konden zich vermaken in de kleur- en tekenhoek en op het springkussen, een imker kwam laten zien wat bijen doen voor de boomgaard en iedereen kon genieten van een bakje koffie, thee of fris en zelfgebakken appeltaart of cake op het terras, ook was er een pannenkoekenbakker die voor heerlijke pannenkoeken zorgde. Heb jij het kersenijsje ook al geproefd?

‘We kijken weer terug op een supermooie editie van de Appelplukdag. We hadden prachtig weer en de sfeer zat er goed in. We zijn heel tevreden,’ zegt Peter Oostveen, die het bedrijf runt met twee broers en 2 neven samen met hun gezinnen. De nationale Fruitplukdag wordt georganiseerd oor NFO, de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Het wordt georganiseerd om de consument te laten zien hoe fruit geteeld en geplukt wordt en daardoor mensen bewust te maken van wat er allemaal in Nederland groeit en dat je dat niet allemaal uit het buitenland hoeft te halen.

Houd Puur uit Altena goed in de gaten, want binnenkort volgt een nieuwe activiteit: Bakkie bij de Boer! Onder het genot van een bakje koffie vertelt een aantal boeren op hun bedrijf wat ze doen zodat wij allemaal van alle prachtige landbouwproducten kunnen genieten. Volg de facebookpagina ZLTO Boerenerfdag/Puur uit Altena en blijf op de hoogte!

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl