Open dagen Woon-Werkboerderij Kraaiveld

Foto: 's Heeren Loo
26 september 2018, 07:09
Verlopen

OUDENDIJK - De nieuwe woon- en werkboerderij Kraaiveld houdt op 5 en 6 oktober een open dag voor belangstellenden. Zij kunnen op die dagen een kijkje nemen op deze locatie en kennismaken met een aantal medewerkers.

Kraaiveld maakt onderdeel uit van zorginstelling ’s Heeren Loo en is bedoeld voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Officieel opent Kraaiveld op 1 november aanstaande haar deuren. Het complex is vernoemd naar landgoed Kraaiveld dat bestaat uit een moderne woon-werkboerderij, een gezinshuis, een moestuin en allerlei fruitbomen. Kraaiveld is gelegen in het landelijke gebied tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Er gaan circa 15 (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking onderdak vinden op Kraaiveld. Ook kunnen mensen met een verstandelijke beperking die niet op Kraaiveld woonachtig zijn er terecht voor dagbesteding.

De bewoners van Kraaiveld wonen en werken op de boerderij. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Ook behoort bierbrouwen in de brouwerij op het eigen terrein tot de mogelijkheden, net als het verzorgen van dieren. Op het terrein komt tevens een winkel en een kleine horecagelegenheid. Tijdens de open dagen is het mogelijk om een wandeling, zelfstandig of onder begeleiding, te maken over het landgoed.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl