Altena College vol zonnepanelen

Foto: Dolinda Roodnat
1 oktober 2018, 21:00
Verlopen

SLEEUWIJK - Het Altena College heeft een grote stap gezet in duurzaamheid door 963 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Wethouder Machiel de Gelder van onderwijs en milieu stelde de installatie onlangs formeel in werking.

Rector Gijsbert van der Beek vertelt dat de school al langer de wens had zonnepanelen te plaatsen, maar dat het financieel tot nu toe geen haalbare kaart was. In 2017 is de school evenwel ingeloot voor de SDE+ subsidie, die inhoudt dat de school 15 jaar lang een subsidie krijgt op elk geproduceerd kWh. Dankzij deze subsidie werd de terugverdientijd ongeveer 10 jaar en daarmee werd het plaatsen van zonnepanelen wel haalbaar.

Hoofd facilitaire zaken Frans van Wijk vertelt dat de school in zee is gegaan met de energieleverancier van de school DVEP. DVEP levert energie aan veel overheids- en semioverheidsinstellingen en heeft een eigen projectorganisatie om scholen te begeleiden bij het onderzoeken en plannen van zonnepanelen. In 20 jaar tijd wordt ongeveer 4.600.000 kWh opgewekt en wordt een CO2 reductie bereikt van ongeveer 2.400.000 kg. Op dit moment voorzien de zonnepanelen in 65% à 70% van de behoefte aan stroom van de school.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl