ZVDO ’74 speelt gelijk in een waterpolothriller

Foto: Pixabay
3 oktober 2018, 08:01
Verlopen

GIESSEN/BERGEN OP ZOOM - Afgelopen zaterdag trad het eerste team van ZVDO ’74 aan tegen het eerste team van De Krabben uit Bergen op Zoom. Laatstgenoemde is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit een lagere klasse en zodoende was de verwachting dat het mogelijk moest zijn de 3 belangrijke punten in eigen zak te steken.

De mannen uit Bergen op Zoom begonnen gedreven aan de wedstrijd, dat zich uitte in een aantal goede kansen aan hun zijde. Gelukkig was keeper Rob Vos ook scherp en hield de eerste schoten uit zijn doel. Het eerste van ZVDO ’74 wist halverwege de eerste periode een aantal overtalsituaties te creëren, waaruit Seppe de openingstreffer van de wedstrijd kon scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat was in de score te merken: de eerste periode werd met 3-2 voor ZVDO ’74 afgesloten.

De tweede en derde periode lieten helaas een ander beeld zien. Het team uit Bergen op Zoom creëerden goede kansen en wisten deze ook af te maken, terwijl ZVDO ’74 minder in scoringspositie kwam en zodoende amper tot scoren kwam. Vlak voor het einde van de derde periode was het eerste team van De Krabben uitgelopen tot 4-8. Met nog twee doelpunten in de laatste minuut voor ZVDO ’74 werd de schade enigszins beperkt, maar het was duidelijk dat het de laatste periode anders zou moeten.

In deze laatste periode waren de mannen van ZVDO ’74 bij de les en scherper dan hun tegenstander. De achterstand was halverwege al omgebogen tot een gelijkspel: 8-8. Hierna ontvouwde zich een echte waterpolothriller. Met nog 1 minuut te spelen kreeg ZVDO ’74 een uitgelezen kans om op voorsprong te komen uit een overtalsituatie, maar mocht dit helaas niet zo zijn. In de tegenaanval wisten De Krabben tot score te komen, en zo 40 seconde voor het eindsignaal op een 8-9 voorsprong te komen. In een ultieme aanval wist Emiel een overtalsituatie te creëren en deze zelf af te maken, waarmee hij de score 25 seconde voor het einde op 9-9 zette.

Volgende week speelt het eerste van ZVDO ’74 uit tegen SWNZ, een andere promovendus uit Schijndel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl