Brede school Almkerk met d’Uylenborch en De Almgaard

Foto: Pixabay
4 oktober 2018, 17:32
Verlopen

ALMKERK - De gemeente Woudrichem wil in Almkerk een brede school realiseren. De school komt op de huidige locatie van De Almgaard en tennisvereniging LTV Almkerk. Het principebesluit is genomen, de plannen worden nu uitgewerkt met alle betrokkenen.

Dit is ook het moment waarop de verschillende schoolbesturen definitief moeten besluiten al dan niet deel uit te gaan maken van de brede school. Het bestuur van basisschool De Halm heeft besloten in het huidige schoolgebouw aan de Wethouder Raamsstraat te blijven en niet deel te nemen in de brede school. Het bestuur van de school geeft aan een heel andere visie te hebben dan de beide andere scholen op het gebied van onderwijs, samenwerking tussen de scholen, invulling van de kinderopvang en de verdeling van het aantal vierkante meters in de brede school.

Het bestuur is van mening dat De Halm in het huidige schoolgebouw een betere invulling kan geven aan de visie en de missie van de school dan in de nieuwe te realiseren brede school. De plannen worden nu verder uitgewerkt met d’Uylenborch en De Almgaard.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl