Protest uit Hank zorgt voor uitstel renovatie

Foto: Altena TV
8 oktober 2018, 22:52
Verlopen

HANK - De werkzaamheden aan het bruggetje Jannezand in Hank zijn, op de dag dat de werkzaamheden zouden starten, na veel protest opgeschort. Voor Louis de Bot van Archiefkring Hank is dat een opluchting.

Op het laatste moment heeft het college van de gemeente Werkendam besloten de geplande restauratie van het bruggetje op te schorten. Louis de Bot van Archiefkring Hank is opgelucht dat dit besluit is genomen. Volgens hem, en vele anderen die via Facebook steun betuigen aan de vraag naar uitstel, moet de brug in originele staat hersteld worden. Dat wil dus zeggen dat hij niet op een overgebleven brugdeel uit de Noordwaard moet komen te liggen.

Wethouder Matthijs van Oosten laat weten aan tafel te gaan met de inwoners van Hank om de plannen opnieuw te bekijken. De gemeente wil recht doen aan het historisch belang van de brug. Daarmee hebben zowel het college als de inwoners hetzelfde doel voor ogen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl