Alzheimer café Altena: ‘Dementie en zingeving’

Foto: St. Alzheimer Nederland
9 oktober 2018, 16:24
Verlopen

ALTENA - Wanneer u of uw naaste te maken krijgt met dementie kunnen er veel vragen boven komen: Waarom wij? Hoe moeten we verder? Waar vinden we steun als we het nodig hebben? Hoe vullen we ons leven zinvol in?

Ieder mens heeft behoefte om zin te geven aan het leven. Door dementie kan dit behoorlijk onder druk te komen staan. Cees van Andel, Geestelijk verzorger van de Riethorst Stromenland gaat deze avond in gesprek over deze vraag: hoe kan ik opnieuw zin geven aan het leven met dementie? Uiteraard is er alle gelegenheid voor vragen en voor ontmoeting. 

Het Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom. Het Alzheimer Café Altena is een initiatief van de gemeenten Werkendam en Woudrichem, betrokken organisaties in de regio zoals Zorgplein Maaswaarden, Riethorst Stromenland en Trema en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland. Elke derde maandag van de maand in Verzorgingshuis de Lemmenskamp in Woudrichem. Het programma begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl