ZVDO’74 laat groei zien

Foto: Archief
9 oktober 2018, 21:27
Verlopen

GIESSEN/SCHIJNDEL - ZVDO'74 heeft verzuimd om de 3 punten uit Schijndel mee te nemen. Daar werd namelijk het duel gespeeld tussen het gepromoveerde SWNZ en ZVDO.

Voor ZVDO was SWNZ een onbekende tegenstander. De afgelopen 20 jaar hebben deze herenploegen elkaar namelijk niet getroffen in de competitie. De ambiance liet te wensen over in het zwembad waar de wedstrijd gespeeld werd voor een bijna lege tribune. Gelukkig waren er nog een aantal supporters met ZVDO meegereisd. 

De eerste periode was het aftasten welke tactiek de tegenstander hanteerde. ZVDO had het verdedigend goed dicht liggen, waardoor SWNZ niet tot het doel wist te komen. Voor ZVDO wist Seppe van der Wielen met een afstandsschot de score te openen.

De tweede periode ging ZVDO wat scherper van start. Emiel Goedel wist de score te verdubbelen. Helaas werden de diverse uitsluitingen aan de kant van SWNZ niet gebruikt door ZVDO om de score nog verder uit te bouwen. Hierdoor bleef het verschil klein. Tegen het einde van de eerste helft wist ook SWNZ de nul van het scorebord te krijgen. Dit resulteerde in een stand van 1-2.

Al snel in de derde periode kon SWNZ de score gelijk trekken. Vervolgens werden drie verschillende aanvallende acties van ZVDO zwaar bestraft met een uitsluiting. Hier maakte SWNZ dankbaar gebruik van en zij wisten alle drie de overtalsituaties te verzilveren. Hierdoor keek ZVDO ineens tegen een achterstand aan van 5-2. Gelukkig kon Berry Boll nog wat terug doen door een assist van Emiel Goedel af te ronden met een tikbal.

De vierde periode kwam ZVDO weer in de wedstrijd door een mooie lob van Jan-Willem Vaneker. Stand 5-4. SWNZ raakte hierdoor helaas niet in paniek en wist door middel van een counter zelfs op 6-4 te komen. Het verzet was gebroken. ZVDO kreeg nog wel een uitgelezen kans, maar de winst zat er helaas niet meer in. ZVDO heeft in deze wedstrijd wel laten zien dat er, vergeleken met de eerste wedstrijd van het seizoen, een stijgende lijn qua niveau te zien is.

Zaterdag 13 oktober 2018 om 21.15 uur speelt ZVDO een wedstrijd in AquaAltena tegen RZ uit Roermond.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl