Lezing: De geschiedenis en de cultuur van de Molukkers

Foto: Archief
13 oktober 2018, 06:09
Verlopen

ALMKERK - Op dinsdag 23 oktober verzorgt Louise Parihala op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als onderwerp 'De geschiedenenis en decultuur van de Molukkers.' 

Louise Parihala kwam als kind van vier jaar met haar ouders in 1951 in Nederland aan. Samen met nog 12.500 andere Molukkers, voornamelijk ex-KNIL militairen. Op dienstbevel moesten zij Indonesië verlaten voor een tijdelijk verblijf van zes maanden in Nederland. Ze kregen onderdak in een deel van het voormalige concentratiekamp Vught. De beloofde zes maanden zijn inmiddels bijna 70 jaar geworden. In 1968 besloot de regering dat de Molukkers definitief in Nederland mochten blijven Kamp Vught werd omgedoopt tot woonoord Lunetten waar nog steeds Molukkers wonen. Aan de hand van onder andere foto’s vertelt mevrouw Parihala over de Molukse cultuur en hoe het leven in Lunetten was. De lezing wordt muzikaal opgeluisterd door Tony Parinussa met Molukse zang en muziek.

Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden: vier euro. De lezing is in het Wapen van Emmickhoven, Brugdam 5 in Almkerk. Aanvang 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl