Wandeling op Dag van de Stilte

Foto: Dag van de Stilte
15 oktober 2018, 09:47
Verlopen

WOUDRICHEM - Bewust waarnemen gaat het beste in de stilte. Om dat te bewerkstelligen nodigt Jos Korthout u van harte uit om mee te gaan. Men verzamelt op de Dag van de Stilte op zondag 28 oktober om 10.00 uur bij de Gevangenpoort in Woudrichem.

Daar wordt men uitgenodigd om de schoenen uit te trekken om een intenser contact met de aarde en het water te voelen. Als je voeten te gevoelig zijn, mag je de schoenen aanhouden. Er zal in stilte worden gelopen langs de oever van de Boven Merwede naar het Oudendijkse Gat. Jos Korthout vertelt: “We komen daar aan om 11.00 uur en gaan zitten of staan in een boog rondom de laatste boom, waarvoor ik bewondering heb. Vorig jaar was hij omgewaaid, maar hij groeit gewoon verder. Hij is een voorbeeld voor alle mensen die wel eens een moeilijke periode moeten doormaken. We beleven daar het officiële ‘stilte-uur’ op hetzelfde moment als duizenden andere mensen, die op allerlei plaatsen diezelfde stilte beleven. We kunnen elkaars nabijheid en verwantschap ervaren en versterken. Onthoudt elke seconde van wat je hier beleeft.”

Om 12.00 uur start de terugtocht naar de middeleeuwse vesting Woudrichem. Er zal plaats worden genomen op de Leugenbank om elkaars ervaringen te delen. Omstreeks 13.00 uur zal het programma afgelopen zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl