Wethouder en bedenker bermbos luisteren naar vmbo-leerlingen

Foto: Otto van Breugel
10 november 2018, 07:20
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Wethouder Matthijs van Oosten en raadslid Otto van Breugel bezochten op 9 november het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg om te luisteren naar leerlingen uit 2-vmbo.

In september agendeerde Van Breugel de fijnstofproblematiek rond de A27 en daarbij riep hij de wethouder op al het mogelijke te doen dit onderwerp bij het Rijk onder de aandacht te brengen. Daarbij deed hij de suggestie om een bermbos aan te leggen. De leerlingen van 2-vmbo kregen van docent Bert Strik tijdens de lessen Nederlands de opdracht om hun mening te geven over de fijnstofproblematiek en de aanleg van het bermbos langs de snelweg. De meerderheid van de leerlingen was positief en tegelijkertijd kritisch over het plan. Een bermbos zagen ze zitten, maar waarom zouden we ons beperken tot de snelweg? Is er dan geen fijnstofproblematiek in de buurt van provinciale wegen?

De resultaten van de stukje burgerschapsvorming werden overhandigd aan de wethouder en het raadslid. Ze kregen de boodschap mee dat de leerlingen over dit onderwerp de vinger aan de pols zullen houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl