Burgemeester sluit drugspand Gorinchem

Foto: Archief
14 november 2018, 16:45
Verlopen

GORINCHEM - Burgemeester Melissant-Briene van de gemeente Gorinchem heeft woensdag een pand aan de Pensionarisstraat 3b in Gorinchem gesloten omdat er op 4 oktober 2018 door de politie een handelshoeveelheid harddrugs in het pand is aangetroffen.

De woning wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld worden, sluiten. Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omwonenden omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten.

De sluiting van de woning is erop gericht een aantal doelen te bereiken, namelijk de bekendheid van de woning als drugsadres teniet te doen, een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn, de rust in de directe omgeving te herstellen, herhaling van de ernstige verstoring van de openbare orde te voorkomen, alsook een verdere aantasting van het woon- en leefklimaat te voorkomen. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl