Dak voor Energie van de Boer in gebruik

Foto: Stephanie Niessing
14 november 2018, 17:08
Verlopen

ALTENA - Samen met de deelnemers vierde Altena Nieuwe Energie zaterdag de ingebruikname van het zonnedak Energie van de Boer.

Op het schuurdak van de familie Leemans aan de Nathalsweg in Hank liggen nu zo’n 250 zonnepanelen, voor 16 huishoudens in en om Hank en de gemeente Werkendam. Er is nog ruimte, dus start Altena Nieuwe Energie deze week met de verkoop van de tweede set. Wethouder Machiel de Gelder zorgde samen met Gerda Nederstigt, zich als eerste inschreef om mee te doen, voor de opening. Samen haalden zij de vlag weg van de schakelkast, waar het systeem van de coöperatie bij elkaar komt. De Gelder vertelde in zijn toespraak dat het wat hem betreft ‘code rood’ is als het gaat om het behoud van de aarde en dat hij blij is met een initiatief als deze postcoderoos.

Meedoen aan dit dak kan nog steeds. Mensen en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting in de postcodes 4251, 4255, 4286, 4271, 4273, 4941, 4944 mogen hun zonnepanelen plaatsen op dit dak. Het is de bedoeling in 2019 nog eens 400 panelen te gaan leggen. Kijk op www.altenanieuweenergie.nl bij Activiteiten voor de uitgebreide brochure.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl