Wereldbomen in Altena

Foto: Pixabay
18 november 2018, 12:06
Verlopen

GIESSEN - Op dinsdag 27 november van 20.00 tot 22.00 uur wordt door Ton Stokwielder verteld over de activiteiten van de stichting Wereldboom. In het tweede uur presenteren inwoners van de 21 kernen van de nieuwe gemeente Altena hun potentiele wereldboom en worden de mogelijkheden ervan besproken.

Altenatuur besteedt al enkele jaren specifiek aandacht aan een groter en beter bomenbestand op het eiland Altena. Collega milieu- en natuurvereniging VMB is met het initiatief van een Bomenfonds gekomen, er wordt nu gewerkt aan een inventarisatie van monumentale bomen in Werkendam. De gemeenten Woudrichem en Aalburg hebben al een waardevolle bomeninventarisatie. In de nieuwe gemeente Altena zal een nieuwe waardevolle bomenlijst worden gemaakt voor de gehele gemeente. Ton Stokwielder zal in de bijeenkomst aanwijzingen geven hoe het beste met de betreffende boom om gegaan kan worden.

Deze lezing en workshop wordt gehouden op 27 november tussen 20.00 en 22.00 uur op Fort Giessen te Giessen. Meer informatie kijk op www.altenatuur.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl