Groenste energieleverancier van Nederland gewoon op Altena

Foto: Stephanie Niessing
22 november 2018, 16:09
Verlopen

ALTENA - Altena Nieuwe Energie maakt voor de verkoop en opwek deel uit van energiecollectief 'om nieuwe energie'. Dat energiecollectief is deze week voor het vierde jaar op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur en Milieu en WISE geven de leverancier opnieuw een 10. Daarmee scoren het energiecollectief en Altena Nieuwe Energie beter dan de grote traditionele energieleveranciers en zelfs een aantal bekende groene leveranciers.

Cees de Bas, voorzitter van Altena Nieuwe Energie: “We zijn erg blij met de samenwerking met ‘om nieuwe energie’. Al vier jaar op rij laten zij zien dat je ook door lokaal krachten te bundelen de groenste kunt zijn. Dat maakt ‘om nieuwe energie’ uniek, omdat zij de enige leverancier zijn die de energie uitsluitend laat produceren door vele tientallen lokale burgerinitiatieven bij energiecoöperaties. Ook op Altena werken wij aan opwek van duurzame energie in onze eigen buurt, waardoor onze klanten straks letterlijk langs kunnen gaan bij de projecten waar we energie opwekken. Groener kunnen we het niet maken!”

Van de 29 onderzochte leveranciers scoren er 13 nog steeds een onvoldoende. Het rapport vergelijkt de leveranciers op de onderdelen investeringen, inkoop en levering van energie. Opvallend is dat ook slecht scorende leveranciers zichzelf ‘groene’ energieleverancier noemen. Altena Nieuwe Energie is de duurzame energiecoöperatie voor Altena. De vrijwilligers werken aan een duurzaam en zelfredzaam Altena. Voor nu en straks. Op dit moment kunnen inwoners bij Altena Nieuwe Energie terecht voor advies om energie te besparen, zelf energie op te wekken of voor hun groene stroom en gas. Altena Nieuwe Energie werkt ondertussen aan eigen lokale opwek van groene energie, zodat straks de groene stroom die op Altena wordt gebruikt, ook op Altena is opgewekt. Word klant en meld je aan op www.altenanieuweenergie.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl