Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen: CDA de grootste

Foto: Radio A-FM
22 november 2018, 00:00
Verlopen

ALTENA - Op woensdag 21 november 2018 konden de inwoners van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem naar de stembus voor de nieuwe gemeenteraad van gemeente Altena. In totaal stemde 52,15 procent van alle kiesgerechtigden.

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen laat op de uitslagenavond in Fort Altena zien dat het CDA met 8 zetels de grootste partij is. Altena Lokaal volgt als tweede partij met 6 zetels. Op de voet gevolgd door de SGP met 5 zetels. Progressief Altena en ChristenUnie komen beide op 4 zetels. De VVD komt op 3 zetels en tot slot komt nieuwkomer Burgerstem Altena op 1 zetel. Jezus Leeft heeft geen zetel bemachtigd.

Burgemeester Yves de Boer, verantwoordelijk voor de organisatie van deze herindelingsverkiezing: “Ik ben trots op deze opkomst, omdat de opkomst bij herindelingsverkiezingen vaak lager ligt. De meerderheid van de kiesgerechtigden heeft zich vandaag uitgesproken. En daar ben ik blij om.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl