Fons Naterop waarnemend burgemeester van Boxtel

Foto: Archief Altena TV
26 november 2018, 20:05
Verlopen

AALBURG/BOXTEL - De Commissaris van de Koning W. van de Donk van de provincie Noord-Brabant benoemt Fons Naterop als waarnemend burgemeester van de gemeente Boxtel.

De benoeming gaat in per 28 november 2018. Hij neemt alle taken van de huidige burgemeester over totdat er een nieuwe burgemeester is. De huidige burgemeester van de gemeente Boxtel, de heer Mark Buijs, wordt binnenkort geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Oosterhout. Fons Naterop blijft daarnaast burgemeester van de gemeente Aalburg tot 1 januari 2019 om de overgang naar de nieuwe gemeente Altena te begeleiden.

De Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van de gemeente Boxtel hebben, naar eigen zeggen, een waarnemend burgemeester gevonden die aansluit bij de wensen van de gemeenteraad. Hij kan een waardevolle bijdrage leveren aan de opgaven waarvoor de gemeente Boxtel staat. De delegatie heeft Fons Naterop ervaren als een verbindende en toegankelijke bestuurder die ruim 10 jaar ervaring heeft als burgemeester. Boxtel is gelegen in de Meierij van ’s-Hertogenbosch, kent de kernen Boxtel, Liempde en Lennisheuvel, en telt 30.621 inwoners.

De burgemeester is verheugd met deze benoeming: “Ik ben blij met deze nieuwe stap en zie uit naar de samenwerking met de raad en het college van Boxtel. Er spelen ook daar vele uitdagingen op het gebied van meervoudige democratie en aan de lopende ambities wil ik graag een stevige bijdrage leveren. Maar het is voor mij ook erg belangrijk om mijn werk in Aalburg tot 1 januari 2019 te mogen afmaken. Dan gaan de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem over tot de gemeente Altena. Mijn persoonlijke betrokkenheid bij de samenleving van de zeven dorpen van de gemeente Aalburg is groot. Het is voor mij daarom belangrijk om na ruim tien jaar burgemeesterschap het afscheid van deze gemeente samen met de inwoners en het gemeentebestuur te beleven.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl