Drugsgebruik onder jongeren in Altena: ‘Feit of fictie?’

Foto: Archief
27 november 2018, 15:25
Verlopen

ALTENA - Vanaf 27 november zendt Altena TV een reportage uit onder drugsgebruik onder jongeren in Altena genaamd 'Feit of fictie?'

Drugs gebruiken? Mijn kind doet dat niet! Of misschien toch wel? Altena TV neemt met een uitgebreide reportage een kijkje in de wereld van drugsgebruik onder jongeren. Er zijn voorbeelden van kinderen vanaf 12 jaar die in aanraking komen met softdrugs. Wist u dat Amfetamine de meest voorkomende harddrugs is welke al voor vijf euro te koop is? Hoe zit het dan precies met het drugsgebruik onder jongeren in Altena? In deze reportage van 50 minuten wordt in beeld gebracht hoe groot het probleem is, wordt gesproken met bestuurders, jongerenwerkers, schoolhoofden, politie en hulpverleners. Ook wordt getoond welke hangplekken er zijn, welke soorten drugs vaak voorkomen en wat deze kosten.

Uitgebreid aan bod komen realistische voorbeelden van de soorten drugs, hoe zien deze eruit en hoe kunt u het gebruik van drugs herkennen bij uw kind? Wat kunnen de gevolgen zijn en is het probleem wel bespreekbaar genoeg of doen veel ouders alsof het probleem niet bestaat? Hoe zit het met de groepsdruk onder de jongeren, wijzen zij elkaar op de gevaren of wordt het gebruik juist gestimuleerd?

Altena TV ging op zoek naar antwoorden. De volledige reportage is te zien op Altena TV van dinsdag 27 november t/m dinsdag 4 december om 21.00 uur op kanaal 40 van Ziggo en kanaal 1414 van KPN. Op zaterdag en zondag zal de uitzending worden herhaald om 10.00 uur en 16.00 uur. Vanaf 5 december is de reportage terug te kijken via www.altenatv.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl